Få din drømmehave

Få din drømmehave i 5 steps; her giver vi dig en guide til hvad og hvilke ting du skal tænke over for at få din drømmehave.

 

1

Hvad kan du tænke dig?

Når man skal til at designe en have, så er det første du skal spørge dig selv om: Hvad kunne jeg godt tænke mig? Det kan lyde åbenlyst og temmelig enkelt, men det er fristende at fokusere på hvad man har, i stedet for at fokusere på det man gerne vil have. Du får aldrig din drømmehave ved at fokusere på begrænsninger! Glem alt om hvordan din grund og dit hus ser ud, forestil dig at du har et uendeligt stort budget og fokuser på en ting: Hvordan ser min drømmehave ud?

Okay indrømmet, du skal nok senere i processen indgå nogle kompromiser, men du ved nu hvordan dine drømmes have ser ud.

haveplaner-engelsk cottage-stil

 Drømmen om en engelsk cottage stil

haveplaner-svoemmesoe

Den ultimative drøm om en svømmesø og opsamling af regnvand

2

Hvordan er din stil?

Alle mennesker har i bund og grund deres egen stil, både hvad angår det tøj de går i, den bil de kører i, den bolig de bor i og måden de indretter den i. Den stil vi vælger siger en masse om os, hvem vi er og til en vis grad hvem vi gerne vil være.

På samme måde siger din have meget om hvem du er som person, for eksempel vil forhaven tit være det første man ser når man besøger dit hjem, og til en vis grad afgørende for andres førstehåndsindtryk af dit hjem. Så hvordan er din stil?

1000 og en nats eventyr

 1001 nats eventyr – genenmført både ude og inde

3

Find essensen i din haves design, ‘det store billede’

Alt for mange mennesker er kørt trætte i deres haver fordi de ikke fra starten havde en overordnet idé med deres have. Havecentrene bugner med planter i massevis af sorter og tusindvis af farver, og tilbehør som krukker og bålfade, havegrills og havemøbler fås i uanede mængder, og hvis du bare går ud og køber planløst ind bliver resultatet næsten med garanti rodet og haven bliver ikke det sted du drømmer om.

Gå i stedet efter et overordnet tema eller idé og hav det i baghovedet når haven designes.

Drømmehaven, med vandfald og japanskeløn

Drømmehaven, den japansk inspirerede have, med vandfald og løn som gennem gående tema.

4

Vælg former og linjer

De former og linjer du vælger i designet af din have er i høj grad med til at definere stilen i din have og samtidig er de med til at bestemme hvordan du bevæger dig rundt i haven. Rette linjer kan, men langt fra altid, give et lidt formelt indtryk af haven, og buede former, giver som regel et mere uformelt indtryk.

Sigteliner eller lange kig i haven giver indtryk af at størrelse

 Sigtelinier gør at haven syner større

haveplaner-skovhavenHyggelig skovhave, med skygge, mange bladformer og grøn frodighed

5

Hvordan ser din have ud?

Efter at have noteret dine ønsker ned fra de ovenstående punkter er det tid til at se på din have. Er din have sydvendt uden skygger fra huse eller træer, eller ligger din have mod nord og i skygge det meste af dagen? Hvordan er jorden? Er det god muld, tør sandjord eller tung lerjord. Er grunden lang og smal eller nærmere et kvadrat og hvordan er huset placeret på grunden? Hvor er den perfekte placering til morgenterrassen og pladsen hvor man kan nyde solens sidste stråler? Noter alt dette ned, og på den måde har du et godt grundlag for at få et design der fungerer, både æstetisk og funktionelt.

En frodig indgang til din have

 Indgang med genbrug af kørefliser fra den tidligere indkørsel.

 

2 kommentarer til “Få din drømmehave”

    • Lars du skal finde ud af hvad du ønsker, hvad du vil have og hvordan, og hvor meget tid du ønsker at bruge i haven på at passe den.

      Men ja det skal helt sikkert drøftes over et glas vin d. 19 dec. 🙂

      Haveknus Annette

Der er lukket for kommentarer.