Landbohave i skovbrynet

I sommeren 2013 var vi så heldige at få muligheden for at designe en landbohave, beliggende lige i skovbrynet på en vidunderlig plet i det nordjyske. Ejendommen havde lige gennemgået en stor facaderenovering og nu var det haven der stod for tur.

landbohave_02

Smuk indkørsel gennem skoven

Da denne landbohave er beliggende i skovbrynet, midt i en stor skov der hører til ejendommen, så ville ejerne gerne at der skulle bruges så mange naturlige materialer som muligt. Et stort ønske var også et rigtigt måneskinsbed, inspireret af det på Sissinghurst Castle i det sydlige England. Ejerne har fulgt vores tegning og vores tanker næsten i detaljer, og derfor er vi selvfølgelig glade for at resultatet er blevet meget flot, og ejerne er blevet meget tilfredse med resultatet.

Detaliltegning af gårdsplads og måneskinsbed

Sådan kom tegningen af gårdspladsen til at se ud.

 

landbohave_05

Den ene af de to portaler ind til den hvide have.

Vi forslog at de lavede en bred portal med dobbelt låge ind til selve gårdspladsen for at lave en fysisk afgrænsning mellem indkørslen og arealet med gårdspladsen og derudover to portaler ind til måneskinsbedet. Bedet ville blive så bredt at der ville være plads til både stier og en siddeplads, og vi syntes det kunne blive fint med to portaler, til at markere de to adgange fra gårdspladsen. Og det blev flot! To flotte portaler i robinie ved måneskinsbedet, og en tilsvarende portal med dobbeltlåge, også i robinie træ med en virkelig flot dobbelt låge.

Portal med låge mellem indkørsel og gårdsplads

Portal i robinie træ med dobbelt låge.

Herunder ses et billede af måneskinsbedet med den dejlige siddeplads midt i blomster havet.

Hyggelig siddeplads midt mellem blomsterne

Siddeplads i det hvide bed.

Adgangen til fordøren blev markeret med to rækker af store brosten, så der ikke skulle være tvivl om adgangsvejen for eventuelle gæster 🙂

Sti markeret med brosten til at vise vej til hoveddøren

Adgang til hoveddøren er markeret med to rækker brosten.

Det sidste billede er af det fine kastanjehegn der omkranser hele det hvide bed.

Kastanjehegn som afgrænsning af måneskinsbedet

Kant lavet med store marksten og flot afsluttet med et kastanjehegn.